medij

SKI

TEHN

IČAR

medij

SKI

TEHN

IČAR

medij

SKI

TEHN

IČAR

Zasvijetli

Izložba medijskih tehničara “zasvijetlila” u Zagrebu

Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok realizirala je multimedijalnu izložbu Zasvijetli u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Zagrebu. Ova multimedijalna izložba prezentira umjetnički aspekt zanimanja medijskog tehničara te kroz interdisciplinarni pristup povezuje filmske, video i fotografske učeničke uratke nastale u proteklih nekoliko godina. Mnogi izloženi radovi već su prethodno nagrađivani na filmskim festivalima te stručnim smotrama na državnim natjecanjima obrazovnog sektora grafičke tehnologije i audiovizualnog oblikovanja.

“Učenici su kroz dotične autorske umjetničke interpretacije involvirali generacijske te privatne osjećaje, razmišljanja i stavove. Na ovakav način smo ih zapravo htjeli ohrabriti da nastave tako promišljati i dalje jer su našem sustavu uvijek potrebna neka nova suvremena i kreativna rješenja u medijskom području”, objasnila je koncept izložbe idejna autorica i voditeljica postava Tamara Bilankov, inače nastavnica stručnih predmeta u ŠUDIGO-u.

 

Izložba Zasvijetli je koncept učeničkih reakcija i viđenja svega onoga što je u žiži društvenih promjena…

 

“Digitalne tehnologije donose brojne promjene i utječu na stvaranje nove školske paradigme. Struktura medija i ostale kreativne industrije omogućuju sasvim novu dimenziju učenja i obrazovanja. Suodnos osoba i uključivanje tehnologije u taj suodnos, u prvom redu pruža nam funkcionalnost, ali može biti i odraz stvaralačkog procesa kao nezaobilazan čimbenik promjena i doprinosa zajednici. Škola je impuls života gdje susret učenika i mentora, bolje reći nastavnika i učenika kreativca postaje mjesto davanja i primanja. U školi svakodnevna situacija istinski komunicira s prošlošću i budućnošću, a tehnologija je samo mogući alat kojim se postiže samoostvarenje i svrhovitost. Izložba Zasvijetli je koncept učeničkih reakcija i viđenja svega onoga što je u žiži društvenih promjena, propitkivanja smislenosti obilja informacija te osobnih i generacijskih promišljanja o galopirajućem razvoju tehnologije i o digitalizaciji svega”, istaknula je ravnateljica Božica Šarić prilikom otvorenja izložbe koje je održano u srijedu, 5. veljače.

 

Uz pomoć voditeljice Izložbenog salona Izidor Kršnjavi, kustosice, profesorice i umjetnice Bernarde Cesar i stručnog suradnika Martina Horvata izložba je uspješno realizirana te je unutar prostora izložbenog salona razvila novu umjetničku dimenziju koja je zaokružila idejnu viziju i atmosferu koncepta izložbe Zasvijetli. 

 

Napisala: Tamara Bilankov, snimio: Martin Horvat

Fotografija je neizostavan dio života

Rafael Anočić, 3.mt

Put putujem

Adrijan Krajcar, 3.mt